20.03.2017:
Champignon kan være kræftfremkaldende:
Du skal helst ikke spise mere end 100 gram om måneden - og de rå champignon er de værste. Nordisk Ministerråd anbefaler, at man tilbereder champignon. De rå er nemlig de farligste. Det bedste er at stege champignon i olie.
Det er Livsmedelsverket i Sverige, der nu peger på faren ved at spise for mange champignoner. - Vores råd er, at man ikke spiser mere end 100 gram champignon om måneden, siger Veronica Öhrvik til den svenske avis Aftonbladet.
Tidligere har Livsmedelsverket og Nordisk Ministerråd anbefalet, at man ikke skulle spise mere end 200 gram om måneden, men det er altså nu blevet sat ned til 100 gram. Og det gælder både for børn og for voksne.
Og det bedste er faktisk at stege champignon i olie. Ved denne form for tilberedning forsvinder nemlig hele 65 procent af giften agaritin, der kan være kræftfremkaldende.
Hvis man f.eks. steger champignon i smør er det kun ca. 30 procent af agaritinen, der forsvinder.
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/denne-madvare-havde-du-ikke-forestillet-dig-var-kraeftfremkaldende/6581702 Kilde norske Nyhetsdryss
|