Nyhedsmails

23/4 2017 - Champignon?
 
 
20.03.2017:
Champignon kan være kræftfremkaldende:
Du skal helst ikke spise mere end 100 gram om måneden - og de rå champignon er de værste. Nordisk Ministerråd anbefaler, at man tilbereder champignon. De rå er nemlig de farligste. Det bedste er at stege champignon i olie.
Det er Livsmedelsverket i Sverige, der nu peger på faren ved at spise for mange champignoner. - Vores råd er, at man ikke spiser mere end 100 gram champignon om måneden, siger Veronica Öhrvik til den svenske avis Aftonbladet.
 
Tidligere har Livsmedelsverket og Nordisk Ministerråd anbefalet, at man ikke skulle spise mere end 200 gram om måneden, men det er altså nu blevet sat ned til 100 gram. Og det gælder både for børn og for voksne.
Og det bedste er faktisk at stege champignon i olie. Ved denne form for tilberedning forsvinder nemlig hele 65 procent af giften agaritin, der kan være kræftfremkaldende.
 
Hvis man f.eks. steger champignon i smør er det kun ca. 30 procent af agaritinen, der forsvinder.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/denne-madvare-havde-du-ikke-forestillet-dig-var-kraeftfremkaldende/6581702  
Kilde norske Nyhetsdryss
 

 

Juni 2017


Maj 2017


April 2017


Marts 2017


Februar 2017


Januar 2017


December 2016


November 2016


Oktober 2016


September 2016


August 2016


Juli 2016


Juni 2016


Maj 2016


April 2016


Marts 2016


Februar 2016


Januar 2016


December 2015


November 2015


Oktober 2015


September 2015


August 2015


Juli 2015


Juni 2015


Maj 2015


April 2015


Marts 2015


Februar 2015


Januar 2015


December 2014


November 2014


Oktober 2014


September 2014


August 2014


Juli 2014


Juni 2014


Maj 2014

Biodynamisk Forbrugersammenslutning  | Tlf.: 48 28 87 00