At ”medicintilsætte” stoffer til konventionelle fødevarer
Biodynamisk Forbrugersammenslutning 1-3-2017
Fødevarestyrelsen Stations Parken 31 2600 Glostrup
Høresvar for 3 høringer med 7 stofområder i fødevarer, kosttilskud og medicin J.nr. 2017-27-35-00353, -354 og -355.
I styrelsen er sagerne under området sundhed i ernæringsdelen. Dette handler om at ”medicintilsætte” stoffer til konventionelle fødevarer.
De 7 emner skal regulere henholdsvis: Forkølelsessår Blodsukkerniveau Påvirke hukommelsen Reducere optagelse af kulhydrater
Bedre hukommelsen Bedre tarmfunktion, fyldig afføring Normal tarmregulering.
Fx har vi brug for at optage kulhydrater. Gode kornsorter er de sundeste kulhydrater. Optagelsen bør ikke reduceres.
Ingen kan overskue, hvad en indblanding og interaktioner af alle disse ”kunstige” produkter gør ved os.
Vores mad bør være baseret på naturlige, organiske produkter, da de normalt indeholder livskræfter.
Der er i disse 3 love (en forordning fra EU gælder i alle lande) bestemmelser, der gælder for alle.
På det grundlag må vi absolut være modstandere at disse lovforslag. Med venlig hilsen på gruppens vegne. Lars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge.
PS Mere om høringerne her:
3 høringer med 7 stofområder Hvad stille vi op med disse? Farlige eller uskyldige ting, der skal i maden? Hvad er motivet bag? Sundhed, tjene penge eller? Er det en erkendelse af, at vore fødevarer er ringere og bør tilsættes hjælpestoffer?
Hvem er klog på de ting? Generelt tænker vi, at en del af stofferne er fremstillet ved kemi. Eller ved hårdhænde fabrikationsmetoder, der mindsker det levende indhold.
Kemi vil normalt være døde stoffer. Og ikke stoffer, der strutter af liv – af livskræfter.
Er det godt at manipulere unaturligt med vore fødevarer?
Jr. 2017-27-35-00353 der henviser til en reduceret risiko for sygdom og til børns udvikling og sundhed. Forslaget omhandler afvisning af 3 sundhedsanprisninger:
Indtagelse af fermenteret skummet mælk med en kombination af fructooligosaccharider og levende Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), Streptococcus thermophilus (Z57) og Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus (LB2) hjælper til at reducere forekomst af tilbagevendende forkølelessår på læben forårsaget af herpes simplex-virusinfektion hos sunde, modtagelige individer
FHI LFC24 hjælper til at regulere blodsukkerniveauet efter indtagelse af fødevarer
V0137 hjælper – sammen med fysisk og intellektuel træning – til at bremse den aldersrelaterede kognitive forringelse på områder som for eksempel hukommelse og eksekutive funktioner
Jr. - - -354 Forslaget omhandler afvisning af 3 sundhedsanprisninger:
Fabenol® Max reducerer optagelsen af kulhydrater
DHA bidrager til en forbedret hukommelsesfunktion
Polydextrose bidrager til en forbedring af tarmfunktionen ved at give en mere fyldig afføring
Jr. - - - 355 Forslaget omhandler afvisning af 1 sundhedsanprisning: Kortkædede fructooligosaccharider fra saccharose vedligeholder normal tarmregulering
Høringsoplæggene: Fødevarestyrelsen har 21-2-17 lagt følgende høringer på høringsportalen:
Nr. 1-3 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60346 4-6 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60347 7 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60348
Som det fremgår af høringsbrevene bedes evt. høringssvar sendt til 271@fvst.dk senest den 1. marts 2017. Med venlig hilsen Sandra Fisker Tomczyk Akademisk medarbejder l Ernæring +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt Miljø- og Fødevareministeriet
|