Masser af ”fremmede” stoffer kommes i maden. Efter systemet novel food m.v. kan rigtig mange sære ting kommes lovligt i maden. Det tjener ikke vores sundhed – tværtimod.
Hvem har ellers gavn af den trafik? (Mindre end 25 timer at svare i!).
Høresvaret: Biodynamisk Forbrugersammenslutning 22-2-2017 Fødevarestyrelsen Stations Parken 31 2600 Glostrup
Høresvar om calciumsalte i fødevarer, kosttilskud og medicin J.nr. 2016-27-22-01975
I styrelsen er denne sag under området sundhed i ernæringsdelen.
Salte er livløse kemiske produkter. De giver os ikke levende kræfter. Vores mad bør være baseret på organiske produkter, da de normalt indeholder livskræfter.
Der er i forslaget til denne lov (en forordning fra EU, der straks gælder i alle lande) intet om, hvordan disse salte skulle være til gavn for os. Der står blot om, at der ”ikke er anledning til sikkerhedsmæssige betænkeligheder”. Det er vi meget betænkelige overfor.
Når visse salte forøges i mængde, så vil det gå ud over andre salte. Der vil komme unaturlige balancer mellem saltene.
Fra store undersøgelser er det påvist, at jo mere folk drikker af mælk, desto støre afkalkning får de af knoglerne. Calcium fra fx mælk er således skadeligt, hvad angår knogleskørhed.
Er den kemiske kalk her ikke også skadelig? Er det undersøgt? Hvad begrundes forslaget med? Det står der intet om.
På det grundlag må vi absolut være modstander at dette lovforslag.
Høringsoplæget: https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60345
Som det fremgår af høringsbrevet bedes evt. høringssvar sendt til 271@fvst.dk senest den 22. februar 2017 kl. 12:00. Med venlig hilsen Sandra Fisker Tomczyk Akademisk medarbejder l Ernæring +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt Miljø- og Fødevareministeriet
|