8 høringer om madtilsætninger Hvad stille vi op med disse? Farlige eller uskyldige ting, der skal i maden?
Hvad er motivet bag? Sundhed, tjene penge eller? Er det en erkendelse af, at vore fødevarer er ringere, og bør tilsættes hjælpestoffer? Hvem er klog på de ting?
Generelt tænker jeg, at en del af stofferne er fremstillet ved kemi Eller ved hårdhænde fabrikationsmetoder, der mindsker det levende indhold. Kemi vil normalt være døde stoffer.
Og ikke stoffer, der strutter af liv – af livskræfter. Er det godt at manipulere unaturligt med vore fødevarer?
Til sidste høring er der under 25 timer at svare i!
Jr. 2017-27-35-00353 der henviser til en reduceret risiko for sygdom og til børns udvikling og sundhed. Forslaget omhandler afvisning af 3 sundhedsanprisninger:
Indtagelse af fermenteret skummet mælk med en kombination af fructooligosaccharider og levende Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), Streptococcus thermophilus (Z57) og Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus (LB2) hjælper til at reducere forekomst af tilbagevendende forkølelessår på læben forårsaget af herpes simplex-virusinfektion hos sunde, modtagelige individer
FHI LFC24 hjælper til at regulere blodsukkerniveauet efter indtagelse af fødevarer
V0137 hjælper – sammen med fysisk og intellektuel træning – til at bremse den aldersrelaterede kognitive forringelse på områder som for eksempel hukommelse og eksekutive funktioner
Jr. - - -354 Forslaget omhandler afvisning af 3 sundhedsanprisninger: Fabenol® Max reducerer optagelsen af kulhydrater
DHA bidrager til en forbedret hukommelsesfunktion
Polydextrose bidrager til en forbedring af tarmfunktionen ved at give en mere fyldig afføring
Jr. - - - 355 Forslaget omhandler afvisning af 1 sundhedsanprisning:
Kortkædede fructooligosaccharider fra saccharose vedligeholder normal tarmregulering
Jr. 2016-27-22-01975 angår organisk silicium (monomethylsilantriol) og calciumsalte af phosphoryloligosaccharider (POs- Ca®)
tilsat til fødevarer og anvendt ved fremstilling af kosttilskud.
De foreslåede ændringer er som følger:
I afsnit B i bilag II til direktiv 2002/46/EF foretages følgende ændringer: a) Følgende indsættes efter "kiselsyre": "organisk silicium (monomethylsilanetriol)". b) Følgende indsættes efter "calciumsulfat": "calciumsalte af phosphoryloligosaccharider".
I afsnit 2 i bilag II til forordning (EF) nr. 1925/2006 indsættes følgende efter ”calciumsulfat": "calciumsalte af phosphoryloligosaccharider".
Høringsoplæggene: Fødevarestyrelsen d.d. (21-2-17 kl. 11.10) lagt følgende høringer på høringsportalen:
Nr. 1-3 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60346 4-6 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60347 7 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60348
Som det fremgår af høringsbrevene bedes evt. høringssvar sendt til 271@fvst.dk senest den 1. marts 2017.
8 https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60345 Som det fremgår af høringsbrevet bedes evt. høringssvar sendt til 271@fvst.dk senest den 22. februar 2017 kl. 12:00. Med venlig hilsen Sandra Fisker Tomczyk Akademisk medarbejder l Ernæring +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt Miljø- og Fødevareministeriet
|