Biodynamisk Jordbrugs Nyt
Hej alle avlere Nogle af jer var med på kurset om jordkvalitet med de to tyske eksperter Fridrich Wenz og Ditmar Näser sidste år og kan forhåbentlig bekræfte, at det gav mange nyttige oplysninger og praktiske råd om flere metoder, der virker godt sammen. Der var stor interesse og tilfredshed blandt deltagerne. Foreningen har aftalt med de to + Martin Beck og Erik Frydenlund at gentage det i år. Det første modul er den 20.-22. februar – ss programmet på www.biodynamisk.dk . Send det gerne til andre, I mener er interesseret i at få en sundere jord. Det er også for økologer - man behøver ikke bruge præparater. Metoderne virker godt uden (men de virker bedre med!). Det er muligt at tage modulerne enkeltvis. Avisen Økologi og Erhverv har en serie om Godt økologisk håndværk. Der er fire kategorier med 3 kandidater i hver. Af de i alt 12 nominerede er 4 biodynamikere: Almende og Karl Henning Mikkelsen i Øget jordfrugtbarhed, Niels Rasmussen i Økologi i Balance og Bakkedalens Biodynamikere v/ Birgit Madsen og Per Uglebjerg i Socialt Engagement. Alle har været portrætteret i numre af avisen. Der er afstemning på ØLs generalforsamling den 10.-11. marts i VingstedCentret. Der har cirkuleret en nyhed om, at kioskkæden 7-Eleven sælger biodynamiske surdejsboller og småkager. Det er ikke helt korrekt: de sælger nogle boller, der er lavet af biodynamisk mel fra Aurion, men er mærket som økologiske. Småkagerne er af økologisk ingredienser. Det kommer fra bageriet Brødflov i København, der gerne vil helt over til at bruge biodynamiske råvarer. De er endnu ikke Demetergodkendte, men vi er i kontakt med dem - så en dag bliver det forhåbentligt ganske vist, at man kan købe Demetermærkede biodynamiske boller i 7-Eleven. Men venlig hilsen Klaus Foreningen for Biodynamisk Jordbrug
|