Holdbarhed og kvalitet/sundhed For en uge siden brugte jeg de sidste af min løg fra 2015.
Jeg formoder, at det kun er biodynamiske løg, der kan holde sig så længe. Opbevaringen har være i stuen i mit uopvarmede markhus/sommerhus. Løg tåler udmærket frost.
Jeg har stadig mange rødbeder fra sidste år. De opbevares i en mørk jordkælder, hvor de ligger på nogle hylder.
Hvad styrker holdbarheden? Det gør livskræfterne i planten. Der altså flere livskræfter i biodynamiske planter.
Jens-Otto’s biokrystallisationsbilleder viser noget om livskræfterne.
Disse billeder kan normalt vise en principiel forskel mellem biodynamisk, økologiske og konventionelle planter. De 3 grupper har aftagende kræfter i sig. GMO-planter er en 4. gruppe, hvor der er eksempler på, at de er langt ringere end konventionelle.
Det er næppe bevist, at biodynamiske er mest sunde. Men det finder jeg er selvindlysende.
Når vi fordøjer planter, så sønderdeles de ned i retning af molekyleniveau. Ved splitningen i grundsbestandele frigøres der livskræfter, som vi så kan gøre brug af.
|