Vitalitet - fra muld til mave Anette Harbech Olesen har anmeldt den fine bog på bedste vis: Denne bog er ikke mindre end fantastisk, og jeg må sige med det samme, at jeg varmt kan anbefale jer alle at læse den. Med bogen Vitalitet - fra muld til mave har Jens-Otto Andersen nemlig skrevet en bog om rigtig mad. Om hvordan vi ved at udvise respekt for jord og natur kan frembringe den mest næringsrige, velsmagende og sunde økologiske og biodynamiske mad, som vores kroppe kan stortrives på.
Jens-Otto er agronom, har en Ph.D. og arbejder som forskningskoordinator i Biodynamisk Forskningsforening. Han er manden bag biokrystallisationsmetoden, og i bogen formår Jens-Otto til fuldkommenhed at gøre kompliceret stof enkelt og letlæseligt. Indholdet er øjenåbnende og samtidig skræmmende. Her fortælles nemlig nøgternt og præcist, hvad udviklingen indenfor planteavl har haft af betydning for næringsindholdet og vitaliteten i vores mad, men også for vores natur og miljø.
Bogen afdækker et afgørende behov for et paradigmeskift indenfor landbruget men også i vi danskeres opfattelse af mad som kilde til sundhed og balance. Vi må og skal tilbage til et bæredygtigt landbrug, der frembringer næringsrige fødevarer uden sundhedsbelastende kemi, GMO og hormon- og miljøforstyrrende sprøjtemidler. Målet må defineres klart og tydeligt; mad skal fremstilles med henblik på optimering af vores allesammens sundhed og i respekt og pagt med natur og miljø. Et sådant mål kræver også, at vi som forbrugere begynder at se på mad som næringsgivende og livsnødvendigt, og derfor prioriterer de økologiske og biodynamiske råvarer, også selvom de koster lidt mere.
Vi skal lære vores børn, at de er, hvad de spiser. Det, de putter i munden, er det kroppen anvender i dannelsen af nye celler og signalstoffer. Det er kvaliteten af den mad, du vælger hver dag, der i høj grad afgør, om du har en indre biokemi i balance eller ubalance. Hvis vi står sammen og bakker op om de ildsjæle, der frembringer sunde, økologiske og biodynamiske fødevarer, der netop optimerer mulighederne for balance og sundhed, så står vi stærkt. Du vil på denne rejse givetvis også opleve, at mad kan gøre dig glad, skabe balance og give overskud på kontoen.
Mine varmeste anbefalinger til denne bog. Den er unik, den er GOD, læs den, for det er en nødvendig debat at tage med såvel landbrug som supermarkeder og politikere. Ved at spise rigtig og vital mad, kan vi efter min mening nemlig forebygge sygdomme og højne livskvaliteten for os selv og vores børn.
Denne bog er et vigtigt og uundværligt bidrag på vejen mod det helt nødvendige paradigmeskifte indenfor vores frembringelse af og syn på mad. Den er susende nødvendig og bør derfor også indgå som pensum på ethvert gymnasium i hele landet. Tak for den Jens-Otto Andersen.
Bestil bogen her og indbetal 198 kr + forsendelse 50 kr, ialt 248 kr på konto 8401 1012865. Husk dit navn og adr.på bankens 'besked'
|