Nyhedsmails

8/6 2016 - Døde stoffer i maden, hastehøring
 
 
Døde stoffer i maden
Der er kommet 2 høringer

Svar senest 9-6 kl. 10. 

På høring 2 indgav vi i sin tid svaret sidst i dette skrift.
Og har ikke yderligere, hvis ikke I kommer med nyt.

Høring 1 anede vi intet om dengang.
Nu er der en, der har spurgt styrelsen nærmere og fået dette svar: 

”Kære Kirsten,
 Ansøger oplyser at resveratrol ikke har nogen ernæringsmæssig værdi.
Denne syntetisk fremstillede variant ønskes på markedet for at
konkurrere med de naturligt fremstillede varianter, som allerede findes i kosttilskud.
 Mvh Saoirse McKeever Eriksen
Akademisk medarbejder l Kemi og Fødevarekvalitet
+45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt”. 

Svaret er meget mystisk.
Hvorfor skal der noget i fødevarer, som ikke har (ernæringsmæssig) værdi?
Syntetisk betyder normalt kemisk fremstillet.

Den slags kan vist aldrig være bærer af livskræfter, men kun dødskræfter ligesom kunstgødninger.
Nogen af jer, der kan forklare det?
 
Høringsoplægget:
Fra: Rene Sig Svendsen (FVST) [mailto:RENS@fvst.dk]
Sendt: 7. juni 2016 13:57
Til: Høring Bekendtgørelser
Cc: Anna Kousholt (FVST); Saoirse McKeever Eriksen (FVST)
Emne: Høring om to forslag vedr. novel food 

Høring vedr. tilladelse til markedsføring af trans-resveratrol som novel food ingrediens i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 258/97.
http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59611

Høring vedr. tilladelse til markedsføring af UV-behandlet mælk som novel food i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 258/97.
http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59612

Forslagene har tidligere været i høring. Fødevarestyrelsen har fremhævet det væsentlige i forhold til tidligere høringer. Høringsbrevene indeholder nærmere beskrivelse herom. 

Bemærkninger og kommentarer til forslagene skal senest torsdag den 9. juni kl. 10 være indkommet til Fødevarestyrelsen. E-mailadresse til fremsendelse af bemærkninger fremgår i høringsbrevet. 
Med venlig hilsen René Sig Svendsen
Fuldmægtig, HD(ØP), cand.jur.  l Kemi & Fødevarekvalitet
+45 72 27 62 83 l rens@fvst.dk   +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt  
Miljø- og Fødevareministeriet
Fødevarestyrelsen l Stationsparken 31-33 l 2600 Glostrup l Tlf. +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt  l www.fvst.dk  

Vort tidligere høresvar:
Biodynamisk Forbrugersammenslutning
                                                                                                        16-3-2016
Fødevarestyrelsen
Stations Parken 31, 2600 Glostrup 

Høringssvar om: UV-behandlet mælk som novel food
J.nr.:2015-29-22-01076

UV-mælk er meget ringe som levnedsmiddel. 

Dette viser sig ved den naturvidenskabelige anerkendte metode ved biokrystallisations-metoden. Her viser billederne, at UV-mælk har et meget ringe indhold af energi til at danne velstrukturerede krystalbilleder. 

Billederne har en struktur som for næsten visne planter – hendøende vækster. Altså stoffer med minimale livskræfter (som ellers styrker vores sundhed).

En yderlig død kemisk proces (som der her ønskes tilladt) derudfra skaber ikke et ”levende” sundhedsfremmende vitamin. 

Her mere om de billeddannende målemetoder:
(Nævnte bilag er ikke med her).

2 Ph-d. afhandlinger på Landbohøjskolen viste, at de billeddannende målemetoder på naturvidenskabeligt grundlag kan skelne mellem fødevarer i 3 kategorier, nemlig biodynamiske, økologiske og konventionelle hver for sig. De biodynamiske giver de mest velordnede billeder. De har mest kraft i sig, jf. evt. bilagene, herunder bilag 4 (boganmeldelse om stigbilledmetoden).

En doktorafhandling ved universitetet i Kassel viser, at der yderligere kan skelnes en 4. kategori, nemlig fødevarer på GMO-basis, hvis billeddannende evner er klart ringere end de 3 nævnte. Vi vedlægger bilag 5 (bladet Biodynamisk Jordbrug, artiklen side 16, om majs der mister 50 % i livskraft).  

Vi finder, at myndigheder bør tage disse forsøg meget seriøst. Og drage de sundhedsmæssige konsekvenser heraf. Vi kan derfor håbe på, at man vil medvirke til, at der bevilliges flere midler til vurdering af dette område og til flere forsøg. 

Biodynamisk Forskningsforening har et laboratorium, men ikke mange midler. Det vil glæde os, hvis du kunne finde tid til at bese foreningens faciliteter og tale med de dygtige forskere, hvoraf lederen Jens-Otto Andersen har taget den ene af nævnte Ph-d-afhandlinger. 

Dette laboratorium har lavet billeder ud fra flere slags mælk.  

UV-mælk havde langt ringere evne til at danne gode billeder end selv konventionel mælk. Vores Biodynamiske Forbrugersammenslutning er i besidelse af sådan en billedserie (hvor biodynamisk mælk naturligvis giver de bedste billeder). 

Vi finder, at der er meget stærke indicier for, at UV-mælk fødevarer kan være af ringe kvalitet. Det kan være svært at opretholde et godt helbred for mennesker på den slags fødevarer. 

Vi finder, at tvivlen skal komme forbrugeren til gode. Der bør ikke løbes en risiko.
Vi anmoder om, at denne tvivl bliver taget alvorligt. 

Med venlig hilsen på landsforeningens vegne Lars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge

Juni 2017


Maj 2017


April 2017


Marts 2017


Februar 2017


Januar 2017


December 2016


November 2016


Oktober 2016


September 2016


August 2016


Juli 2016


Juni 2016


Maj 2016


April 2016


Marts 2016


Februar 2016


Januar 2016


December 2015


November 2015


Oktober 2015


September 2015


August 2015


Juli 2015


Juni 2015


Maj 2015


April 2015


Marts 2015


Februar 2015


Januar 2015


December 2014


November 2014


Oktober 2014


September 2014


August 2014


Juli 2014


Juni 2014


Maj 2014

Biodynamisk Forbrugersammenslutning  | Tlf.: 48 28 87 00