Døde stoffer i maden
Der er kommet 2 høringer
Svar senest 9-6 kl. 10.
På høring 2 indgav vi i sin tid svaret sidst i dette skrift. Og har ikke yderligere, hvis ikke I kommer med nyt.
Høring 1 anede vi intet om dengang. Nu er der en, der har spurgt styrelsen nærmere og fået dette svar:
”Kære Kirsten, Ansøger oplyser at resveratrol ikke har nogen ernæringsmæssig værdi. Denne syntetisk fremstillede variant ønskes på markedet for at konkurrere med de naturligt fremstillede varianter, som allerede findes i kosttilskud. Mvh Saoirse McKeever Eriksen Akademisk medarbejder l Kemi og Fødevarekvalitet +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt”.
Svaret er meget mystisk. Hvorfor skal der noget i fødevarer, som ikke har (ernæringsmæssig) værdi? Syntetisk betyder normalt kemisk fremstillet.
Den slags kan vist aldrig være bærer af livskræfter, men kun dødskræfter ligesom kunstgødninger. Nogen af jer, der kan forklare det? Høringsoplægget: Fra: Rene Sig Svendsen (FVST) [mailto:RENS@fvst.dk] Sendt: 7. juni 2016 13:57 Til: Høring Bekendtgørelser Cc: Anna Kousholt (FVST); Saoirse McKeever Eriksen (FVST) Emne: Høring om to forslag vedr. novel food
Høring vedr. tilladelse til markedsføring af trans-resveratrol som novel food ingrediens i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 258/97. http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59611
Høring vedr. tilladelse til markedsføring af UV-behandlet mælk som novel food i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 258/97. http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59612
Forslagene har tidligere været i høring. Fødevarestyrelsen har fremhævet det væsentlige i forhold til tidligere høringer. Høringsbrevene indeholder nærmere beskrivelse herom.
Bemærkninger og kommentarer til forslagene skal senest torsdag den 9. juni kl. 10 være indkommet til Fødevarestyrelsen. E-mailadresse til fremsendelse af bemærkninger fremgår i høringsbrevet. Med venlig hilsen René Sig Svendsen Fuldmægtig, HD(ØP), cand.jur. l Kemi & Fødevarekvalitet +45 72 27 62 83 l rens@fvst.dk +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt Miljø- og Fødevareministeriet Fødevarestyrelsen l Stationsparken 31-33 l 2600 Glostrup l Tlf. +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt l www.fvst.dk
Vort tidligere høresvar: Biodynamisk Forbrugersammenslutning 16-3-2016 Fødevarestyrelsen Stations Parken 31, 2600 Glostrup
Høringssvar om: UV-behandlet mælk som novel food J.nr.:2015-29-22-01076
UV-mælk er meget ringe som levnedsmiddel.
Dette viser sig ved den naturvidenskabelige anerkendte metode ved biokrystallisations-metoden. Her viser billederne, at UV-mælk har et meget ringe indhold af energi til at danne velstrukturerede krystalbilleder.
Billederne har en struktur som for næsten visne planter – hendøende vækster. Altså stoffer med minimale livskræfter (som ellers styrker vores sundhed).
En yderlig død kemisk proces (som der her ønskes tilladt) derudfra skaber ikke et ”levende” sundhedsfremmende vitamin.
Her mere om de billeddannende målemetoder: (Nævnte bilag er ikke med her).
2 Ph-d. afhandlinger på Landbohøjskolen viste, at de billeddannende målemetoder på naturvidenskabeligt grundlag kan skelne mellem fødevarer i 3 kategorier, nemlig biodynamiske, økologiske og konventionelle hver for sig. De biodynamiske giver de mest velordnede billeder. De har mest kraft i sig, jf. evt. bilagene, herunder bilag 4 (boganmeldelse om stigbilledmetoden).
En doktorafhandling ved universitetet i Kassel viser, at der yderligere kan skelnes en 4. kategori, nemlig fødevarer på GMO-basis, hvis billeddannende evner er klart ringere end de 3 nævnte. Vi vedlægger bilag 5 (bladet Biodynamisk Jordbrug, artiklen side 16, om majs der mister 50 % i livskraft).
Vi finder, at myndigheder bør tage disse forsøg meget seriøst. Og drage de sundhedsmæssige konsekvenser heraf. Vi kan derfor håbe på, at man vil medvirke til, at der bevilliges flere midler til vurdering af dette område og til flere forsøg.
Biodynamisk Forskningsforening har et laboratorium, men ikke mange midler. Det vil glæde os, hvis du kunne finde tid til at bese foreningens faciliteter og tale med de dygtige forskere, hvoraf lederen Jens-Otto Andersen har taget den ene af nævnte Ph-d-afhandlinger.
Dette laboratorium har lavet billeder ud fra flere slags mælk.
UV-mælk havde langt ringere evne til at danne gode billeder end selv konventionel mælk. Vores Biodynamiske Forbrugersammenslutning er i besidelse af sådan en billedserie (hvor biodynamisk mælk naturligvis giver de bedste billeder).
Vi finder, at der er meget stærke indicier for, at UV-mælk fødevarer kan være af ringe kvalitet. Det kan være svært at opretholde et godt helbred for mennesker på den slags fødevarer.
Vi finder, at tvivlen skal komme forbrugeren til gode. Der bør ikke løbes en risiko. Vi anmoder om, at denne tvivl bliver taget alvorligt.
Med venlig hilsen på landsforeningens vegne Lars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge
|