GMO forringer vores sundhed Her er dagens ene af 2 høringer om GMO-majs og –soja. Du kan få begge høresvar + bilag, hvis du sender mig en mail.
Høringsfristen blev forkortet godt 10 døgn! Det opdagede jeg her i sidste øjeblik.
Høringsmaterialet er tilgængeligt på det tidligere anvendte link (fra 29-7): https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/56652
Herinde står stadig fristen 11-9, men det gælder ikke mere for 2 af de 5 høringer.
Her er ændringsmeddelelsen: Fra: Hanne Boskov Hansen (FVST) Sendt: 27. august 2015 13:29 Til: Høring Bekendtgørelser Cc: Rene Sig Svendsen (FVST) Emne: Ændring af høringsfrist! Høring om den eventuelle godkendelse af 5 GMO’er til fødevare- og foderbrug
Fødevarestyrelsen har ændret høringsfristen på to af de 5 GMO’er til fødevare- og foderbrug (Majs 87427 og Soja MON8778 x MON89788) til tirsdag den 1. september kl. 15.30.
Høresvaret: Biodynamisk Forbrugersammenslutning 1-9-2015 Fødevarestyrelsen Stationsparken 31 2600 Glostrup
J.nr. 2015-29-22-01054 Så vil man endnu en forringelse af vores mad – vi fraråder Høring vedr. tilladelse til markedsføring af fødevarer, foder og andre produkter fremstillet af genetisk modificeret soja MON 87705 x MON 89788.
Lige meget hvor mange gange EU ved stående udvalg og såkaldte ekspertgrupper m.v. påstår, at GMO-planter ikke er anderledes end ikke-GMO-planter med hensyn til sundhed og miljø, så er og bliver det løgn. I ansøgningen skrives, at fedtsyresammensætningen ændres – en forringelse efter vores opfattelse.
Rigtig mange dyreforsøg har igen og igen vist, at dyr tager skade af GMO-foder. Vi henviser særligt til punkt 1 og 5 i vedlagte bilag, hvor det er bevist, at GMO-produkter er dårlige.
En canadisk undersøgelse viste fx, at 93 % af de undersøgte gravide kvinder indeholdt bt-giften (en GMO-gift mod larver), som er tilsat GMO-planter. Nærmere om de 93 % ses på http://www.dailymail.co.uk/health/article-1388888/GM-food-toxins-blood-93-unborn-babies.html
Vi er af den klare sikkerhed, at GMO’er er ”farlige for sundhedens opretholdelse”, altså er ”livsfarlige”– forstået således, at GMO-planter altid har en ringere kvalitet, har færre sundhedsgivende kræfter og dermed giver mindre sundhed og giver flere sygdomme.
I ansøgningen anføres:At planten ønskes anvendt til import og forarbejdning samt fødevare- og foderbrug på lige fod med eksisterende konventionelle planter. Der må vel være den forskel, at GMO-holdige fødevarer skal mærkes med, at de indeholder GMO? Styrelsen bedes venligst besvare dette.
EU-Kommissionens ønske kan vel hindres ved, at tilstrækkeligt mange protesterer imod det. EU-Formandskabet kan underkende Kommissionen. Det er sket flere gange før. Alle problemer er løst, hvis der alene dyrkes biodynamisk/økologisk.
Vi vil hermed foreslå, at denne GMO bliver undersøgt/vurderet ved biokrystallisationsmetoden eller lignende billeddannende metoder? Metoden er naturvidenskabeligt anerkendt. Den vil vise, at GMO-produkter er meget ringere end selv tilsvarende sprøjtede konventionelle produkter. Med venlig hilsen på landsforeningens vegne Lars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge, 4828 8700
PS Den indiske provins Sikkim har vedtaget at være 100 % økologisk i 2015. Butan tilsvarende i 2020. Danmark hvornår?
|