Disse 2 høringer nedenfor med 10 gifte
virker lidt rodede i oplæget. Jeg ser dem som følger:
Høringen under første klik her i mailen 30-1 synes identisk med den i mailen fra 29-1 nederst. Herinde kan man i sidste bilag se gamle og nye grænseværdier ved siden af hinanden.
Ved fed skrift er der ændringer. Der er massive forhøjelser i tilladte gifte i maden, som anført i bilag 1.
Høringen under andet klik her omhandler 5 andre gifte. Bilaget ”Tabeloversigt til forslag – første udgave” rummer sidestillede gamle og nye værdier. Der er mange fordoblinger af tilladte giftmængder i honning og kødvarer, se bilag 2.
Det med betragtning nr. 6 m.v. forstår jeg ikke lige.
Bilagene 1 og 2 kan ikke medsendes i dette mailsystem. Men teksterne er angivet til sidst her efterfølgende.
Vi håber, at vores oplæg til svar kan animere jer andre til at afgive høringssvar. Mvh Lars Mikkelsen
Fra: Rene Sig Svendsen (FVST) [mailto:RENS@fvst.dk] Sendt: 30. januar 2015 14:33 Til: Høring Bekendtgørelser Cc: Gudrun Hilbert (FVST) Emne: VS: Høring over forslag til ændrede grænseværdier for en række pesticidrester
Kære Høringspartnere Fødevarestyrelsen har foretaget to opdateringer på Høringsportalen vedr. høringer over forslag til ændrede grænseværdier for en række pesticidrester:
Styrelsen har opdateret nedenstående høring (link til høringsportalen; klik her), således der nu også ligger en tabel over nuværende og foreslåede nye grænseværdier. Dermed skulle det gerne blive nemmere for læseren, at identificere de foreslåede ændringer. Høringsfristen for denne er uændret.
Derudover er tidligere høring (link til høringsportalen; klik her) opdateret. Nye udgaver er forslagene er lagt op. Opmærksomheden henledes særligt på betragtning nr. 6 og betragtning nr. 12 (tidligere nr. 11).
Høringssvar skal være Fødevarestyrelsen i hænde senest tirsdag d. 3. februar 2015 kl. 10. Høringssvar sendes til hoering@fvst.dk og guh@fvst.dk. Referer venligst til j. nr. 2014-29-35-00119. Evt. spørgsmål kan rettes til René Sig Svendsen (7227 6283/rens@fvst.dk) eller Gudrun Hilbert (7227 6631/guh@fvst.dk). Med venlig hilsenRené Sig Svendsen Fuldmægtig, cand.jur. Kemi og Fødevarekvalitet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen l Stationsparken 31-33 l 2600 Glostrup l Tlf. +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt l www.fvst.dk
Fra: Rene Sig Svendsen (FVST) Sendt: 29. januar 2015 15:14 Til: Høring Bekendtgørelser Emne: Høring over forslag til ændrede grænseværdier for en række pesticidrester
Fødevarestyrelsen har lagt følgende høring ud på Høringsportalen: Høring over forslag til ændrede grænseværdier for en række pesticidrester (j. nr. 2015-29-35-00137) - Forslag til ændring af forordning (EF) nr. 396/2005 (SANTE/00042/2015)
http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/44419
Høringssvar skal være Fødevarestyrelsen i hænde senest mandag 2. februar 2015 kl. 14. Høringssvar sendes til hoering@fvst.dk og guh@fvst.dk. Referer venligst til j. nr. 2015-29-35-00137. Evt. spørgsmål kan rettes til René Sig Svendsen (7227 6283/rens@fvst.dk) eller Gudrun Hilbert (7227 6631/ guh@fvst.dk).
Om høringsfrister Fødevarestyrelsen gør opmærksom på, at de fastlagte procedurer for forslag til behandling i Kommissionens komitéer (komitésager) normalt gør det nødvendigt at fastsætte meget stramme tidsfrister for afgivelse af høringssvar.
Forslag til afstemning i komiteprocedure kan ifølge forretningsordenen for Den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder (SCoPAFF) påregnes fremsendt fra Kommissionen to uger før afstemningen. På væsentlige sager skal der fremsendes grundnotat til Folketingets Europaudvalg senest 8 dage forud for afstemningen.
Udarbejdelse og behandling af notater til godkendelse i regeringen inden for disse frister gør det nødvendigt for Fødevarestyrelsen at fastsætte meget korte høringsfrister, for at høringssvarene herefter kan indgå i behandlingen af sagen. Ofte vil fristen være maksimalt 2 arbejdsdage til afgivelse af høringssvar.
Fødevarestyrelsen gør sit yderste for at give høringsparterne så lang høringsfrist som muligt inden for de givne rammer. Med venlig hilsen René Sig Svendsen
Bilag 1: 2-2-2015
Fødevarestyrelsen Stations Parken 31 2600 Glostrup
Høringssvar om: 5pesticidgifte – de giver mange flere giftrester i fødevarer J.nr.:2015-29-35-00137
Forslaget vedrører grænseværdier for følgende pesticider: Difenoconazol, fluopicolid, fluopyram, isopyrazam og pendimethalin.
Vi ser, at dosis er forøgetvoldsomt for mange, altså mange flere tilladte giftrester i maden.
For alle 5 gifte gælder, at alle ændringer er til mere tilladt gift i fødevarer.
For gift nr. 1 er fx giftmængden 140- (i salat), 14- og 5-doblet. For gift 2 er fx løg sat op til 30 gange øget dosis. For gift 3 er der også voldsomme forøgelser: Med nye doser i forhold til tidligere ganget op med: 50, 30 (bær og rodfrugter), 25, 20 15 og 9.
For gift nr. 4 er tomater sat meget op - med 50-dobling for.
For andre med faktor 6 op. For nr. 5 er gulerødder sat op med 3½ gang, andre 8 og 4 gange.
Alt i alt en massiv tilladelse til flere gifte i maden!
Forsøg på DTU viser fx, at bare indgivelse af 3 giftstoffer samtidig (cocktaileffekt) giver voldsomme defekter på rotters kønsorganer (fx spaltet penis). Og det til trods for at forsøg med hvert stof for sig ikke viser nogen effekt i sig selv.
I denne gifthøring taler vi alene om 5 giftstoffer i vores konventionelle mad, og hvordan kombineres de i praktisk brug i de tusindvis af fødevarer?
Ingen har styr på det, og vi kan kunne ane konsekvenserne, men ifølge Rigshospitalet er det opgjort, at kun 1/3 af unge mænd har en rimelig sædkvalitet nu. Og det går stærkt nedad fortsat.
Hvis der gives tilladelse om det ansøgte her, så gives der samtidig lov til, at samfundet og mennesker via fortsat større giftophobninger belastes med endnu flere sygdomme, endnu dårligere frugtbarhed, flere gifte i grundvandet etc.Bemærk side 2.
Alt i alt er der tale om en voksende forøgelse af gift i jorden, i os og dyr.
Planteavlerne er vel inde i et forløb, hvor planterne bliver fortsat ringere til at modstå parasitter og såkaldte ”sygdomme”. Det kræver mere sprøjtning, for at planterne overhovedet kan overleve frem til høst.
Men et eller andet sted fremmer det også økologien. Når folk ikke mere vil have gift i maden, så dør sprøjtevarerne vel ud – eller hvad?
Vort forslag/ønske: Gør alt biodynamisk/økologisk Så bliver alle disse problemer løst. Den indiske delstat Sikkim vil fra 2015 være 100 % økologisk Butan vil være det fra 2020. Hvad vil vi i vores land?
Med venlig hilsen på landsforeningens vegne Lars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge
PS Gartnerbørn får skader af pesticider
Fyens Stiftstidende: En ny dansk ph.d.-afhandling finder, at børn af kvindelige gartnere, som har arbejdet med pesticider, kan få skader, også selvom kvinderne bliver fjernet fra pesticiderne, når de bliver gravide.
Af Andreas Lang Hedegaard, onsdag 27. juni 2012 kl. 07:48
En ny dansk undersøgelse fra Miljømedicin på Syddansk Universitet viser, at selvom kvindelige gartnere er holdt op med at arbejde med sprøjtemidler med pesticider, når de bliver gravide, påvirker sprøjtegiften alligevel fostret. Det kan resultere i drenge med mindre kønsorganer, piger, som tidligt udvikler bryster, og et centralnervesystem, som kan være skadet. »På en måde er det ikke underligt, at pesticider har en effekt. For selv om mennesker hverken er svampe eller insekter, er vi levende, og vi deler nogle af de samme mekanismer. Og den slags stoffer er designet til at påvirke levende væsener,« konstaterer ph.d. Helle Raun Andersen. Afhandlingen bygger på undersøgelser af 177 børn af gartnere født mellem 1997 og 2000. Læs mere på Fyens Stiftstidende
Bilag 2:
3-2-2015 Fødevarestyrelsen Stations Parken 31 2600 Glostrup
Høringssvar om: 5pesticidgifte – de giver mange flere giftrester i fødevarer J.nr.:2014-29-35-00119
Forslaget vedrører grænseværdier for følgende pesticider: Amidosulfuron, fenhexamid, kresoxim-methyl, thiacloprid og trifloxystrobin.
Vi ser, at dosis er forøget for mange, altså mange flere større tilladte giftrester i maden.
For gift nr. 1 og 4 er dosis sat op med 2½ gang for honning. For gift 5 er dosis for ris sat 25 gange op og broccoli med en 10-dobling. Især for kødvarer er tilladt giftdosis sat op rigtig mange steder. Det viser, at sprøjtegiftene til planter overføres stadig mere til kødvarer. Osv. som i bilag 1.
|