Indhold:
1 Biodynamisk have(mark)dag ved Hillerød 2 Biodynamiske på Vesterbro, Kbh
1 Biodynamisk have(mark)dyrkning Demonstrationsdag søn. d. 14.9.2014 Kom og vær med, så du kan se og mærke noget om, at det er let nok at dyrke biodynamisk i praksis. Du vil kunne se, hvordan grønsagerne ser ud. Kompost sættes op og vises. Vi sætter præparater til kompostbunken. Såkalenderen forklares. Hvorfor er det så lige bedst at dyrke og spise biodynamisk? Tag gerne frø og poser/kuverter med til frø-bytning.
Lars Mikkelsen vil stå for undervisningen. Det foregår i hans mark udenfor Skævinge. Tilmelding. Der er et lille hus. Det starter kl. 11 – til ca. 17. Det foreslås, at vi hver især tager noget mad med til et fælles bord ved 13-tiden. Vi vil sørge for noget te m.v. Der går tog til Skævinge fra Hillerød. Du får nærmere om at finde stedet efter tilmeldingen. Gratis Mødet arrangeres af Biodynamisk Forbrugersammenslutning. Henvendelse: Toftevænget 30, 3320 Skævinge. Tlf. 4828 8700 Mail-adr: lars.thomsen.mikkelsen@get2net.dk 2 Det biodynamiske på Vesterbro, København
Nævnte Heiner Alding er med i bestyrelsen i Biodynamisk Jordbrug. 30.8.2014: Den biodynamiske bevægelse har inden for de sidste år været inde i en positiv udvikling. Der er i dag omkring 40 biodynamiske jordbrug i Danmark, og arealet er steget til det dobbelte inden for de sidste fem år. Salget stiger - drevet af blandt andet fødevarefællesskaber og Årstiderne, der leverer kasser direkte fra gårdene til forbrugerne. Før fandtes den biodynamiske efterspørgsel mest hos økologisk bevidste forbrugere, men den ny nordiske bølge har også bidraget med en ny position til biodynamikken. Fra en undersaltet rødbedesuppe serveret primært på Rudolf Steiner-skoler, er det nu både inden for vin, kød og grøntsager anerkendt, at biodynamik er højeste kvalitet. Samtidigt har fortællingen om et landbrug i balance med naturen appel i en tid, hvor det højindustrielle danske landbrug i stigende grad forbindes med begreber som masseforbrug, forurening og dyremishandling. Og sådan gik det til, at Niels Stokholms veje en dag krydsedes med Jesper Julian Møller - der driver restauranterne på Nationalmuseet og Toldboden og er initiativtager til det nye madmarked Copenhagen Street Food på Papirøen i København. http://www.information.dk/507785
|